TRENGER


Hackerspace søker nye medlemmer til gruppene våre.

Er du interessert i å lære eller lære bort teknologi, realisere et eget prosjekt eller rett og slett være med i NTNUs beste makerverksted er Hackerspace stedet for deg! Vi består av DevOps, LabOps, PR og Escape som alle har opptak av nye medlemmer. I tillegg har vi en Virtual Reality-gruppe som dessverre ikke tar opp nye medlemmer nå.

Under finner du litt informasjon om alle gruppene og vi er alltid tilgjengelige på facebook, slack, mail eller på Hackerspace.

Opptaksskjema finner du her.

 

DevOps

DevOps er gruppen som utvikler tekniske løsninger på Hackerspace. Vår hovedoppgave er å utvikle nettsida, med blant annet dør-apiet og registrering av utlån. Dør-apiet er koblet opp mot døren til Hackerspace og statusen vises både på nettsiden og en android widget.

Har du erfaring med front- og backend utvikling eller er veldig engasjert og ønsker å lære om dette er vi gruppen for deg. I år trenger vi spesielt folk med erfaring i front-end, men det er absolutt ikke et krav for å bli med.

Nettsiden vår er utviklet i django, hvor vi bruker python for å programmere logikken. Det er derfor et stort pluss om du er erfaren i python, ellers kan det bli en hard start.

 

PR

PR jobber for å synliggjøre hva Hackerspace er og hva vi gjør. Vi deler med andre studenter og interesserte alle mulighetene og engasjementet som finnes i Hackerspace, enten det er kursing, nytt utstyr, spennende prosjekter eller sosiale eventer.

Arbeidsoppgavene våre er ofte knyttet til visuell kommunikasjon i form av plakater, bilder og tekst på sosiale medier og annet promoteringsmateriale. Vi ser derfor etter deg som er interessert i design, fotografi, grafikk og som vil kommunisere til andre hvor fantastisk Hackerspace er.

Du trenger engasjement, men ingen forkunnskaper for å bli med i PR!

 

LabOps

Lab Operatørene har ansvaret for daglig drift av selve verkstedet, samt hovedansvaret for vaktlister og alt utstyret vi har. I tillegg holder vi flere kurs hvert semester, organiserer besøk av skoleklasser, og deltar med stands på større arrangementer som SpillExpo.

Hos oss vil du være med på å bidra til at studenter ved NTNU får tilgang til ny og spennende teknologi. Du vil lære å arrangere kurs og få opplæring i alt utstyret vi har slik at du kan hjelpe andre, og det kreves ingen forkunnskaper. Vi prioriterer at våre nye medlemmer har grunnleggende kunnskap om 3D-printing, lodding, Arduino og Raspberry Pi. Du vil også bli god på å spise kake om du søker LabOps.

Vi søker engasjerte personer spesielt til følgende stillinger:

  • Romansvarlig: Som romoperatør får du en fantastisk mulighet til å bli kjent med teknologien vi har. Vi skal også utvikle et system for oppbevaring av utleieutstyr, og trenger derfor nysgjerrige medlemmer som liker å ha orden på ting.

  • Eventansvarlig: Som eventoperatør organiserer du workshops, kurs og andre arrangementer. Da vil du få nyttig kunnskap om planlegging og koordinasjon av mennesker og eventer.

  • Bedriftsansvarlig: Som bedriftsansvarlig vil du i tillegg til de vanlige oppgavene du har i LabOps være ansvarlig for å være i kontakt med bedrifter. Dette vil være en unik mulighet til å samarbeide med fremtidige arbeidsgivere.

Hvis du vil bidra, men er usikker på hva du vil bidra med eller på om stillingene våre passer for deg, ta kontakt med oss så finner vi sammen noe spennende du kan gjøre!

 

Escape-gjengen

Escape-gjengen lager Gløshaugens første og eneste Escape Game og trenger flere medlemmer! Vi lager et Escape-rom utformet som et romskip der en gjeng lukkes inne som må samarbeide om å løse en rekke oppgaver for å slippe ut igjen. Som nytt medlem vil du få hjelp og kursing av eksisterende medlemmer og vil lære mye. I Hackerspace har vi tilgang til og bruker Arduino, Raspberry Pi og enkle kretselementer til å lage oppgavene, og det er mye rom for kreativitet.

Vi søker både studenter som vil jobbe med design og videreutvikling av temaet samt utforming av oppgaver for hele rommet, og de som vil jobbe med de tekniske løsningene som skal implementeres. For arbeid med de tekniske løsningene vil det gis spesifikk opplæring i utvikling med for eksempel Arduino og Raspberry Pi. Vi bygger også hele rommet selv, så det er åpent for fysisk arbeid også.

Vi søker medlemmer fra alle klassetrinn, men det er fint om du har noen år igjen av studiet.